Contact

Je gaat studeren. Je weet niet wat. Of juist wel heel precies. Je denkt. Overdenkt. Weegt wat opties. Komt tot een besluit. Leeuwarden. Had je wel eens van gehoord. Friezen. En de Elfstedentocht. Die net zo vaak doorgaat als het spannende avondje van je ouders. Hopelijk. Je gaat eens kijken. Een stad, wat grachten, een verward uitziende man sleept met zijn been, terwijl hij nipt van zijn Grafenwalder 8.6 uit Duitsland. Jij voelt je thuis. Belt een huisbaas. Zo-een die niks voor je regelt. Ja hij heeft een kamer. Achterin de stad. Vijftien hoog. Vijftien ja. Geen lift. Je bent laat begonnen met zoeken. Tenslotte moest er eerst gedronken worden in Cherso. Dat mag jij zeggen; Cherso. Je neemt hem. Bij de sleuteloverdracht doet er een bleek uitziende man open. Hij is drieënzestig. KAREL, heet ‘ie. KAREL ja. Hij is doof op links. Tijdens de introductiedag wordt je benaderd door een chick met blond haar en een vreemde trui. Of jij bij een vereniging wilt. Jij wuift het weg. Je verenigen met een chick in een vreemde trui is vergelijkbaar met het houden van brulpapagaaien in de muffe slaapkamer van je zus. Zoiets doe je niet. De rest van je studietijd ga jij je eigen weg. Je sluit vriendschappen met PBL-genoten. En het barmeisje van de plaatselijke disco. Die geeft tenslotte gratis shotjes. Das ook wat waard. De PBL-genoten houden van filmpjes kijken en bowlen. Op donderdag naar het barmeisje van de disco. Of naar een bar met de naam Doelenbar, In den Doelen of iets in die trant.

 

Vier jaar later krijg je het papiertje en een hand van de tutor.  Je hebt het goed gedaan. Dan ga je werken. Je verdient geld. Nog een beetje meer. Koopt spullen. Die anderen in jouw omgeving ook kopen. Neemt een vrouw. Of man, die ook van spullen houdt. Misschien wel wat meer. Vrouwtje wil trouwen en een groot feest. En zo’n enig ouderwets autoo’tje met een hoge claxon, zodat iedereen moet lachen als jullie wegrijden. Dan moet er een ander huis komen. Groter. Met een tuin. En die tuin is mooier en fijner dan die van de buren. Het ligt ook net iets beter ten opzichte van de zon. Daarom een schuttinkje. En kinderen. Voor in de tuin. De vrienden van PBL zie je niet meer. De één is druk met de tuin. De ander te weinig spullen.

Spreekt dit je aan? Dan lijkt het ons goed dat je even verder kijkt.

The Real McCoy is niet iets tijdelijks. Niet materialistisch. Niet tastbaar. Niet uit te leggen. Spreek er eens één aan. Trek een tijdje met ze op. Dan gaat het kriebelen.

Je voelt je sterker, energieker en de vriendschapsband die er om je heen hangt is immens. Probeer het. Voel het!

Velden met * zijn verplicht

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Adres Broederschap The Real McCoy Leeuwarden:

Broederschap The Real McCoy
Groentemarkt 7a
8911 JB Leeuwarden